Socijalne mreže
Posjetite nas i postanimo prijatelji

icon

flickr

icon

icon

twitter

livemarks

Pismohrana vijesti
Od 2006. do danas

Klapa na internetu
Od 2010. klapa na webu

klapa

Facebook
Klapa Bratovština na facebook-u

Za Hrvatsku bih robijao 11 tisuća godina

Ispis
busic-vBudući da je, iako neslužbeno, prvi put predstavljena knjiga "Tvoja krv i moja" - supružnici Bušić su svu zaradu, ma koliko simboličnu, od prodaje u Mimari namijenili Udruzi stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine.

Zagreb-U krcatom atriju Muzeja Mimara predstavljena je knjiga Julienne Eden Bušić "Tvoja krv i moja". Ulomke iz knjige čitali su Anja Šovagović Despot i Joško Ševo,  a između njihovih interpretacija okupljenima je pjevala Klapa Bratovština svetog Stjepana iz Gorice te mezzosopratistica Martina Gojčeta-Silić i Milka Gojčeta (alt), uz Evu Kirchmayer-Bilić na glasoviru.

Ujedno je to bilo i posljednje okupljanje u čast Zvonka Bušića, koje već nekoliko godina organizira udruga Krug prijatelja koji predvode Maja Runje i Biserka Cetinić.
Na kraju, okupljenima se, uz dugi pljesak, nakon 80 dana povratka u Hrvatsku, obratio i Zvonko Bušić.

- Osjećam se poput slamke na valovima mog novog života. Vrijeme protiče prebrzo, događji se poput nekog ubrzanog filma redaju vrtoglavom brzinom  da i mene ,ponekad,  hvata vrtoglavica - rekao je Bušić te dodao da je "ovo zadnji koncert"  kojim časte njega.

Budući da je, iako neslužbeno, prvi put  predstavljena knjiga  "Tvoja krv i moja" - supružnici Bušić su svu zaradu, ma koliko simboličnu, od prodaje u Mimari namijenili  Udruzi stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine.

- Julienne i ja smo odlučili čisti prihod od večerašnje prodaje knjiga pokloniti Udruzi stopostotnih invalida Domovinskog rata prve skupine. Zato smo, kao posebne goste, pozvali predsjednika te udruge Đuru Glogoškog i njegovu suprugu Tatjanu - rekao je Bušić.

Uz ostalo, rekao je da se na poseban način "klanjamo svim herojima domovinskog rata koji su dali svojh život za slobodu hrvatskog naroda",  a posebno onima  "koji su izgubili dijelove svoga tijela". 

- I zato ćemo učiniti sve da se njihove žrtve nikada ne zaborave jer narod koji zaboravalja izgubit će svoju državu i svoju slobodu - rekao je je Bušić te dodao da je i on dao svoj obol za hrvatsku državu i slobodu te da bi za slobodu, ako bi mogao, na robiji "izdržao ne jedanaest tisuća dana nego jedanaest tisuća godina".

Bušić je, naime, u američkim zatvorima proveo 10650 dana i, kako je izračunao, "sedam puta optrčao svijet".

U Mimari su od poznatih bili Dražen Budiša, Marko Perković Thomson, Slobodan Lang, Đurđa Šušak i drugi.

Piše: Ivica Radoš
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Jutarnji list

Podijeli
Socijalne mreže

AddThis Social Bookmark Button

Tko je on-line
Broj trenutnih posjetitelja

Imamo 51 gostiju i nema članova online

Veličina fonta
Povećaj ili smanji

Anketa
Neka se čuje i vaš glas

Čega ste se odrekli u korizmi:

Slatkiša - 18.2%
Cigareta - 0%
Izlazaka u kafiće - 9.1%
Lošeg ponašanja i ljutnje - 36.4%
Igrica i društvenih mreža - 0%
Psovanja - 18.2%
Ničega - 18.2%

Ukupno glasova: 11

Kontaktirajte nas
Brzi kontakt

Vaš e-mail:
Predmet:
Poruka:
Antispam pitanje: Koliko čovjek ima očiju? (upišite broj)

Udruga Bratovština
Brze informacije

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica - Sovići
Gorica b.b.
88345 Sovići
BiH
ID broj: 4272104650001
Maični broj: 11208428

Broj žiro računa kod Hypo banke:
3060230000005439
ili devizni račun:
IBAN: BA393060203770753613
SWIFT: HAABBA22

Primjer uplatnice možete pogledati u rubrici Podržite nas.

E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.